/Varovanje osebnih podatkov
Varovanje osebnih podatkov 2018-08-13T22:25:08+00:00

Varovanje podatkov in zasebnost

 

Varnost

Uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov. Podatki poslani preko kontaktnih obrazcev se ne shranjujejo na strežniku spletne strani, pri oddajanju so ustrezno kodirani, zato jih tretje osebe ne morejo prebrati.

Varovanje osebnih podatkov

Domefekt se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. Spletno mesto za nedoločen čas oz. do prejema preklica s strani posameznega uporabnika hrani naslednje podatke registriranih uporabnikov spletne strani: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov.

Navedene osebne podatke uporabljamo izključno za potrebe poslovanja (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabniki spletne strani. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Vsi zaupni podatki, ki se prenašajo preko spletne strani, so ustrezno kodirani, zato jih tretje osebe ne morejo prebrati.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-poštnega naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne strani), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani.
Katere podatke vsebuje spletno mesto?

PODJETJE NAZIV PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE
Naše podjetje CL_DOMEFEKT Pogoji o piškotkih 1 mesec
Naše podjetje PHPSESSID Identifikacija uporabnikove seje Do konca seje
Google Analytics _ga Statistika ogledov strani 6 mesecev
Google Analytics _gat Statistika ogledov strani 1 dan
Google Analytics utma Statistika ogledov strani 2 leti
Google Analytics utmb Statistika ogledov strani 30 minut
Google Analytics utmc Statistika ogledov strani Ob zaprtju brskalnika
Google Analytics utmz Statistika ogledov strani in promocije 6 mesecev
Google Analytics utmv Statistika ogledov strani in grupiranje uporabnikov 2 leti